Monitoren met Eniscope

Eniscope is een realtime energiemonitoringsysteem dat continu de energiestromen in een gebouw meet en visualiseert. Met de bijbehorende tools kunt u de gegevens analyseren, op een manier die voor iedereen te begrijpen is. U heeft direct inzicht in uw verbruik, en niet pas wanneer de energierekening binnenkomt.
Dankzij een uitgekiend concept is de installatie van Eniscope heel eenvoudig en binnen no-time gebeurd. Meestal hoeft de stroomtoevoer niet eens te worden uitgeschakeld en draait het systeem binnen enkele uren. En kunt u gaan beginnen met besparen.


Hoe werkt het?

In tegenstelling tot andere systemen wordt Eniscope niet op de hoofdmeter aangesloten. De Hybride uitvoering heeft 24 ingangen: 8 voor de 3-fase signalen, 8 voor de pulsen (warmte-, gas- en watermeter) en 8 voor de temperatuuropnemers. Hierdoor meet Eniscope het energieverbruik op gebruikersniveau, en dus heel gedetailleerd. Bijvoorbeeld per gebouw, etage, groep of apparaat. U ziet meteen waar u energie verspilt en dus ook waar u kunt besparen.Het systeem

 

Drie platforms

Eniscope werk op drie platforms:
1. Analytics voor PC, laptop en tablet
2. Mobile app voor smartphones
3. Public display voor bijvoorbeeld een smart tv of beeldscherm

Analytics
De kern van het analysesysteem wordt gevormd door Analytics. Een webbased applicatie die inzicht geeft in alle denkbare aspecten van het energieverbruik. Na het opstarten toont Analytics u het tot dan toe gemeten verbruik in kWh, de CO2-productie en de werkelijke kosten. De tijdsinterval van de grafiek kan ingesteld worden op 1 uur, 30 minuten, 15 minuten, 1 minuut of automatisch, waarmee direct geschakeld kan worden tussen een grove en een uiterst fijne resolutie. Met één muisbeweging kan worden ingezoomd op een bepaalde periode en met één muisklik gaat u weer terug naar de oorspronkelijke periode. Analytics is geschikt voor PC, laptop of iPad. Voor gebruik van Analytics op een smartphone is er de Mobile app.

Mobile app
Voor iOS en Android is er de Mobile app, die bij het opstarten direct realtime het actuele verbruik aangeeft. Hierdoor kan iemand die als laatste het gebouw verlaat in één oogopslag zien of er nog een verbruiker aanstaat en hier direct actie op ondernemen. Ook vanuit elke andere locatie en op elk gewenst tijdstip kunt u zien wat het realtime verbruik is. De Mobile app toont ook het verbruik per dag, week of maand in vergelijking met de vorige vergelijkbare periode en geeft met een groene of rode pijl het verschil aan. De Mobile app heeft ook een alarmfunctie die bij het overschrijden van een bepaalde vooraf ingestelde waarde een melding geeft.

Public display
U kunt Eniscope ook aansluiten op een smart tv of beeldscherm op een strategische plaats in het gebouw, bijvoorbeeld een entree of kantine. Met Public display toont u vervolgens de op dat moment gemeten waarden. Of de hoeveelheid energie die is opgewekt door zonnepanelen of een windturbine. Op deze manier kunnen bezoekers zien dat energie-efficiëntie een belangrijke rol speelt in uw bedrijf en uw bedrijfsvoering. U maakt uw personeel bewust van het energieverbruik en creëert een incentive om hun gedrag te veranderen. Aangetoond is dat bewustwording alleen al zorgt voor 20% besparing, zonder verdere investeringen.


Progress Energy Monitoring is gecertificeerd partner van BEST British Energy Saving Technology, bedenker en fabrikant van Eniscope.

Bezoek ons

Stargardlaan 1, 1404 BC Bussum

Bel ons

035 622 59 83

Mail ons

info@progress-em.com