Wat is uw voornemen voor 2018?

André BuskopEnergiemonitoring, Geen categorie

Op 1 januari wensen wij elkaar het beste toe en starten wij het jaar met goede voornemens.

Meestal zijn deze voornemens redelijk vrijblijvend en worden deze door de waan van de dag snel terzijde geschoven.

Dit jaar is uw voornemen voor duurzaamheid minder vrijblijvend. Sinds vorig jaar wordt regelgeving strikter gehandhaafd en is de lijst met erkende maatregelen uitgebreid.

Zo is het toepassen van een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) opgenomen op de erkende maatregelenlijst (EML) voor (1) gezondheidszorg en welzijnszorginstellingen, (2) kantoren, (3) onderwijsinstellingen, (4) sport en recreatie en (6) de detailhandel. Als het energieverbruik van uw gebouw hoger is dan 25.000m3 gas per jaar of 50.000 kWh per jaar dan bent u verplichting energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Via het uitvoeren van de maatregelen op de Erkende maatregelenlijsten kunt u voldoen aan deze verplichting.

Dat EBS meer is dan alleen een verplichting, maar juist een bron voor substantiële energiebesparingen en basis is voor de invulling van uw voornemen inzake verduurzaming van uw vastgoed, tonen wij u graag aan de hand van onze cases. Besparingen van 20-30% van het huidige energieverbruik zijn geen uitzonderingen, hebben wij in de praktijk geconstateerd.

Wij wensen u een mooi en duurzaam 2018 toe.